Hieronder vindt u de ervaringen van mensen met 3 goede vragen. Zelf uw ervaring delen? Dat kan op onze reactiepagina.

Ik ben niet verder gekomen dan vraag 1, mijn behandelend arts besprak slechts één mogelijkheid en heeft mij in het ongewisse gelaten over een 2e optie. Wat die ene optie voor mij betekende? Op dat moment leek het (OKD bij mammacarc.) de enige optie om mijn leven te redden. Nadat ik ontdekte dat RT van de okselklieren ook mogelijk was geweest in mijn situatie is er een wereld voor mij ingestort. Rest nu PTS en bijbehorende therapie. Ga ik de gezondheidszorg ooit nog vertrouwen? Deze vragen zijn perfect, maar alleen als de zorgverlener er eerlijk mee omgaat!

patiënt

“Duidelijkheid over behandeling/ingreep. Nodig voor de juiste keuze en vertrouwen in de behandeling.”

patiënt

“Mijn arts vertelt altijd de mogelijkheden en geeft mij dan tijd om na te denken over een keuze, komt er vervolgens telefonisch op terug. Ik heb het gevoel dat we echt samen mijn behandeling bepalen en dat mijn mening erg belangrijk is. Ze laat me ook een beetje buiten de lijntjes kleuren en uitproberen met doseringen van medicatie wat voor mij het beste werkt. Dat is erg fijn. Ik voel me heel erg gehoord. ik ben ook wel iemand die durft te vragen en niet alles voor zoete koek slikt, maar mijn arts staat daar ook heel erg voor open. dat is zeer prettig.”

Nardie, patiënt

“Ik heb meer geleerd om een goed gesprek te krijgen met de dokter”

Laureana, patiënt

“Onze arts zag destijds heel goed de unieke situatie van mij en mijn dochter in. Vraag 3 eigenlijk. We kozen voor een oplossing waardoor mijn dochter de juiste zorg kreeg, en ik toch kon blijven werken. Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.”

D. van Tuijl, moeder van een dochtertje van 4 maanden met apneu

“Ik hoop wel dat patiënten met die vragen komen, ze gaan anders over hun problemen nadenken en dan is de therapie eigenlijk al begonnen. Beter kun je niet hebben.”

G. Roodbol, verpleegkundig specialist GGZ

“Eigenlijk liggen die vragen erg voor de hand, maar verzin ze zelf maar eens als patiënt in hoge nood”

J. Oskam, ex-borstkanker patiënte

“Als ik binnenkort zelf voor mijn gezondheid een arts zou moeten bezoeken, dan zou ik bij 3 goede vragen gebaat zijn”

Arts Radboudumc